Utställning på Citrullus

 

 

Två smycken och en olja, tack!

Utställning 26 januari – 8 februari 2008 

på Cafe & Galleri Citrullus

 

 

  Lena K Risling

 

Född 1964 i Göteborg, uppvuxen i Malmö. Bor sedan 2001 i Jakobsberg. Utbildad inom formgivning, silversmide, silverlera, ädelstensslipning, gemmologi och geologi. Tidigare utställning i Jakobsberg. Arbetar med olika tekniker i silver, guld, sten och pärlor i egen ateljé i Jakobsberg.

 

”Ett smycke ska tala för bäraren, framhäva personligheten. Jag gör smycken för kvinnor och män som tycker om uppmärksamhet. Varje smycke är unikt och avsett att spegla bärarens karaktär.”

 

 

  Christina Arwe Jönsson

 

Född 1946 i Stockholm, bor i Vallentuna. Har ställt ut i Sollefteå, Västervik och Vallentuna.

 

Som tonåring ville jag bli guldsmed, men min far som är guldsmed avrådde mig, så jag utbildade mig inom sjukvården. Har försökt hålla min kreativa sida vid liv, med knyt- och vaxbatik, stickning, virkning samt klädsömnad, till både vardag och fest. Har även provat på att måla i akryl. Livet och allt annat som jag tyckte var viktigt kom emellan och fick ta mer och mer tid ifrån mina kreativa aktiviteter. Detta fastän den bästa avkopplingen för mig var att få göra något med händerna. Fick möjlighet att gå på Folkuniversitetets metallutbildning och ”blev såld”. I samma veva ville min far pensionera sig och jag övertog hans verkstad. Nu tycker jag att detta att få skapa i silver och guld är livet, i alla fall mitt.

 

 Elisabet Harring

Bor i Ljugarn på östra Gotland. Har målat sedan 1989. I början målade jag akryl, numera är det olja. Grundar ibland med akryl och fortsätter med olja. Har deltagit i utställningar i Visby och Hemse.

 

Ingår i en härlig grupp på sju personer, med ålderspridning från 33 till 80 år, som träffas en gång i månaden för att stötta och inspirera varandra. Mina motiv varierar – intryck från resor, upplevelser eller sinnestämningar. Tycker om att måla, leka och fantisera, lägga till och dra ifrån. När en bild är färdig är det alltid roligt om den också berör andra. Och att då få lyssna till diskussioner om vad det är, hur det är eller om det är, stimulerar. Bilden är i betraktarens öga. Min bild blir din bild när du ser på den.

Copyright ® 2009

P.I.P Design HB

 

P.I.P Design

 www.pipdesign.se